Bommersvik

Befinner mig på Bommersvik denna helgen. Medlemsutbildning steg 3.
En jätte intressant utbildning. Alltid trevligt att träffa andra partikamrater från hela landet. Unga som gamla. Den yngsta killen som är med går första året på gymnasiet :)
Vi har haft besök av en riksdagsledamot idag som har berättat lite om våra valstrategier,
Men efter våra företrädares en del konstiga utspel så var vi nog rätt så ilskna på retoriken i partiet. Så det var lite skönt att få dryfta våra funderingar och åsikter.
Miljön här ute är ju helt fantastisk, sen gjorde det ju inte nåt att vädret visade sig från sin bästa sida heller :). Soligt och varmt.
 
Jag var ute o fotade lite idag.
 
Den här bilden föreställer en Glanslind som man planterade till minne av Anna Lindh som ni alla vet tragiskt blev mördad 11 september 2003.
Vi har varit här sedan igår och resan hit gick inte av för hackor... för det första så var tåget försenat i nästan en timme och när vi sen skulle åka, ja då blev det fel på dörrarna....suck!
Men 1 timme och 45 minuter senare så rullade vi i alla fall ut från stationen.
Det resulterade ju i att jag missade bussen ut till Bommersvik så jag fick ta tåget till Södertälje syd och sen taxi hit ut, och jag kom precis till middagen :)
 
På kvällen så tog jag mig en joggingrunda...fel av mig...rusningsrunda snarare för jäkel va mygg det var. Det var alldeles svart i luften. Jag stannade för att fota lite och man blev helt attackerad. Så ja det gick fort :D
 
Jag måste nog vara världens tråkigaste person för jag har befunnit mig på rummet på kvällarna. Dels är jag väldigt sliten och känner mig ganska så osocial, men sen har jag börjat med en ny medicin som gör att jag mår lite dåligt ibland.
Eftersom jag har/haft så svårt att gå ner i vikt så har jag fått lite hjälp på traven av en medicin som heter Saxenda.
 
Saxat från FASS

"Saxenda är ett läkemedel för viktkontroll som innehåller den aktiva substansen liraglutid. Den liknar ett naturligt förekommande hormon som kallas GLP-1 som frigörs från tarmen efter en måltid. Saxenda fungerar genom att verka på receptorer i hjärnan som kontrollerar din aptit, som leder till att du känner dig mättare och mindre hungrig. Det kan hjälpa dig att äta mindre och att minska din kroppsvikt."

Men den gör också att man mår lite dåligt om man inte tänker sig för när man äter. Och ikväll så åt jag nog för mycket och tog två glas vin och det resulterade i att jag mådde dåligt och var tvungen att gå och lägga mig.

Och här blev jag kvar :) Men jag har i alla fall gått ner ca 6-7 kilo. Varför jag svävar på kilona är för att jag inte har varit på återbesök till läkaren ännu och vägde mig inte direkt hemma. Men jag känner förändring på mina kläder.

Tyvärr så ingår ju inte medicinen i högkostnadsskyddet så den är dyr. Men kan den hjälpa mig till en början så får det vara värt det.

Jag är så himla nöjd också att efter ca 1 år så kan jag faktiskt springa igen. Jag hade ju problem med hälsporre som jag gick hos naprapaten och fick stötvågsbehandling som hjälpte mot det. Men då fick jag ont i resten av foten istället, det flyttade runt. Så jag fick gilla läget och sluta springa men nu så har jag börjat igen och faktiskt så känner jag inte av nåt i foten längre. Så nöjd!

Men jag går fortfarande hos naprapaten pga ryggen så skulle det komma tillbaka så kan jag få behandling ganska omgående igen. Sen måste jag ju säga också att det är det bästa jag gjort att börja hos naprapaten... har inte lika ofta huvudvärk. Det kostar ju lite att gå dit men det är samma sak där. Det får det vara värt.